Kopen of Huren?

Levensvreugde

Levensvreugde

Schilderij huren – kopen

Het lenen c.q huren van een schilderij werkt als volgt:

Heeft u bij mij een schilderij gevonden, dat uw interesse heeft gewekt, dan kunt u op verschillende manieren eigenaar van dit schilderij worden.

  1. U koopt het schilderij en rekent deze af, waarna u direct eigenaar bent van het schilderij.
  2. U wilt het nog even aanzien en wilt het schilderij bij u thuis uitproberen. Ook dit is mogelijk. U maakt met mij de afspraak, dat u 3% per maand van de waarde van het schilderij voor een vaste periode van 6 maanden aanbetaalt. Beslist u na 6 maanden dat u het schilderij wilt behouden, dan wordt 50% van de huursom over de laatste 6 maanden afgetrokken van het oorspronkelijke aankoopbedrag van het kunstwerk en dient u het resterende bedrag te betalen, waarna u eigenaar wordt van het schilderij.
  3. U besluit na 6 maanden, dat u het kunstwerk niet wilt behouden?

Geen probleem. U levert het kunstwerk onbeschadigd weer in en bent verder tot niets verplicht.

Het betaalde leenbedrag vervalt aan Lida-art.

  1. Wilt u echter een ander kunstwerk weer voor 6 maanden uitproberen? Ook dit is mogelijk. U betaalt dan weer 6 maanden huur vooraf, waarbij de huur van de voorgaande maanden wordt opgeteld. Besluit u na de 2e huurperiode nu wel het kunstwerk te kopen, dan wordt 50% van de totale huursom van 12 maanden afgetrokken van de verkoopprijs van het schilderij en dient u het resterende te betalen, zodat het kunstwerk uw eigendom is. Zo spaart u in feite over een bepaalde periode een kunstwerk bij elkaar, waarbij u direct al kunt genieten van deze kunst.

Indien bekend is welk schilderij u wilt huren of kopen zal ik u berichten of deze nog in voorraad, te huur of te koop is. Hierna wordt u een overeenkomst toegezonden met vermelding van het aankoopbedrag of het bedrag van de huur van het schilderij voor 6 maanden.

lida-art 2

Lida de Zeeuw

Mevr. van Vollenhovenpark 21

3971CW Driebergen

0614674859 

lida.de.zeeuw@gmail.com